Przezroczysta galaretka? Niemożliwe? A jednak!
Przezroczysta galaretka? Niemożliwe? A jednak!
Brakuje Ci pomysłów na oryginalne desery, które zaskoczą Twoją rodzinę i przyjaciół? Marka WINIARY do swojego portfolio wprowadza nowość - Galaretkę przezroczystą o pysznym, winogronowym smaku. Sprawdź i daj się zaskoczyć!
Klasyczny deser w zupełnie nowej odsłonie
Chcesz przygotować deser o oryginalnym smaku i efektownym wyglądzie? Odkryj nową Galaretkę przezroczystą o smaku winogronowym od marki WINIARY – to jedyna taka propozycja na rynku! Galaretkę można podawać jako samodzielny słodki przysmak, a także inspirujący dodatek do ciast. Nowość WINIARY z pewnością oczaruje każdego kto jej spróbuje, a także… zobaczy! Galaretka przezroczysta sprawi, że każdy Twój deser będzie nie tylko smakował, ale i wyglądał fantastycznie. Spróbuj koniecznie i już dziś podbij serca najbliższych swoją pomysłowością!
Zaskocz siebie i bliskich
Transparentna galaretka? To możliwe! Mając ją w kuchni możesz podać bliskim tradycyjne desery w zupełnie nowej odsłonie. Galaretka z owocami, a może efektowna warstwa Twojego ulubionego ciasta? Inspiracji z pewnością nie zabraknie! Na opakowaniu znajdziesz bowiem, aż trzy sprawdzone sposoby podania wyjątkowych deserów. Przekonaj się sam!
Kryształowy deser? Teraz na wyciągnięcie ręki!
Będziesz potrzebować: Galaretki przezroczystej winogronowy smak WINIARY i do dekoracji swoich ulubionych owoców, my proponujemy np. maliny, borówki czy winogrona.
Sposób przygotowania: Gotujemy 0,5 l wody. Galaretkę przezroczystą winogronowy smak WINIARY rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy małe foremki i napełniamy je owocami, następnie zalewamy zimną galaretką i odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Po tym czasie wstawiamy foremki na kilka sekund do gorącej wody, aż galaretka zacznie odchodzić od brzegów – aby ją wyjąć odwracamy foremkę nad talerzem. Wygląd deseru cię zaskoczy, dosłownie!
Zaskocz najmłodszych i przygotuj… lewitujące owoce
Sposób przygotowania: W szklance układamy owoce i zalewamy je połową galaretki, następnie ostawiamy do stężenia. Układamy drugą warstwę owoców, zalewamy pozostałą galaretką, odstawiamy do całkowitego wystudzenia i cieszymy się wyjątkowym efektem!
Po więcej słodkich inspiracji z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl
Nadesłał:
IP1
|