Restauracja Dworcowa w Galerii Krakowskiej
Restauracje dworcowe od lat służyły pasażerom pociągów podczas podróży. Nawiązując do tej tradycji w Galerii Krakowskiej otwarto długo oczekiwaną restaurację właśnie o nazwie Dworcowa. Wyróżnia ją nie tylko secesyjne wzornictwo przemysłowe, ale przede wszystkim smakowita oferta kulinarna.
Architektura wnętrz Restauracji Dworcowej ujmuje secesyjnymi elementami. Restauracja wzorowana jest na austriackim lokalu Pod Czarnym Wielbłądem, który jest ulubionym miejscem wielu wiedeńskich artystów i turystów. Restauracja zadbała również o bieżące informacje o przylotach i odlotach samolotów z Balic, które wyświetlają się na multimedialnej tablicy.
Klientów przyciągnie nie tylko aranżacja wnętrza, ale także smakowite jedzenie i przystępne ceny. Angielskie śniadania, austriackie dania, zestawy kanapek są przygotowywane przez dyplomowanego mistrza kuchni Anthony'ego Lelievre. Jedna ze specjalności restauracji Wiener Schnitzel zadowolił samego Wojciecha Nowickiego – krytyka kulinarnego Gazety Wyborczej - „Sznycel wionął świeżością, był kruchy i aż skwierczał na talerzu” - Gazeta Wyborcza Kraków, 08.02.2012.
Restauracja Dworcowa przygotowała również ofertę dla najmłodszych. Specjalne dziecięce menu, wysokie krzesełka zapewnią dzieciom i rodzicom komfort przebywania w restauracji.
Dworcowa znajduje się na pierwszym piętrze Galerii Krakowskiej. Czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach 9.00 - 22.00, a w niedzielę w godz. 10.00 - 21.00.
________________________________________
Więcej informacji udziela:
Ryszard Wysokiński: Dyrektor Centrum Galerii Krakowskiej, ECE Projekt Management Polska, tel.: +48 12 428 99 00, e-mail:ryszard.wysokinski@ece.com
Nadesłał:
PRinspiration
|