Przepis na udane spotkanie – Kinga Paruzel w Bonarce
13 września w salonie Empik w Bonarce gościć będzie Kinga Paruzel, autorka nowo opublikowanej kulinarnej książki „”Nie… zwykła kuchnia, bo każdy jest inny”. Wśród prezentowanych przepisów nie braknie propozycji na jesienne przetwory czy potrawy z grzybów.
Jak mówi sama autorka, swą książkę napisała „z miłości do: gotowania, do fotografii i do ludzi”. Zawarła w niej ponad 100 przepisów i co warto podkreślić, każdy z nich posiada przynajmniej jedną alternatywę smakową, pozwalającą przyrządzić daną potrawę zgodnie ze swoimi kulinarnymi upodobaniami. A Kinga Paruzel zna się na rzeczy – była finalistką pierwszej polskiej edycji programu Masterchef. Sławę zdobyła także dzięki popularnemu blogowi „Ale babka”. Takie kuchenne doświadczenie okazało się niezbędne do przedstawienia w swym wydawniczym debiucie tak zróżnicowanego wyboru. A co dokładnie można znaleźć na kartach książki? Całość receptur podzielona jest na pięć rozdziałów, dotyczących drobnych przekąsek i starterów, zup, obiadom i kolacjom, słodkim deserom oraz napojom takim jak zdrowe soki lub koktajle. „Moja książka ma smak idealny. Moje przepisy traktują wszystkich indywidualnie, więc dla każdego ugotowałam, coś, co trafi w jego smak” – zapewnia autorka. Ta smakowicie zapowiadająca się książka trafiła do Empiku w Bonarce już 10 września. Warto się w nią zaopatrzyć, choćby dlatego, że rozpoczyna się właśnie sezon na grzybobranie i zbieranie pozostałych leśnych darów. Paruzel z pewnością zaproponuje dania odpowiednie na tę porę roku.
Podczas sobotniego spotkania rozpoczynającego się o godzinie 14.00 w salonie Empik, porozmawiać będzie można nie tylko o recepturach kulinarnych, ale również przepisie na zwycięstwo w Masterchef czy sposobie na prowadzenie opiniotwórczego bloga, chętnie odwiedzanego przez miłośników gotowania. Kinga Paruzel, słynąca z otwartości i łatwości w nawiązywaniu kontaktów, z pewnością podejmie każdy z proponowanych tematów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podzielić się z autorką własnym przepisem, inspirując ją tym samym do stworzenia zupełnie nowego dania.
Nadesłał:
bezstronny22
|