Mikser Kulinarny z Witkiem Iwańskim w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów"
                		 
		             | 
        
9 grudnia br. w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”.
Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa.
Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry  Polska gościła ponad 100 uczniów  i nauczycieli ze szkół gastronomicznych  podczas wydarzenia  zorganizowanego na początku grudnia w stołecznej  Akademii Efektywnej  Przedsiębiorczości. 
Pokaz  kulinarny, przygotowany w ramach  Miksera, poprowadził Witek Iwański -  szef kuchni w restauracji Aruana  (Hotel Narvil Conference & Spa),  nominowany w kategorii ,,Szef  Roku” Żółtego  Przewodnika Gault&Millau 2017 oraz zdobywca tytułu  ,,Młody Talent”  Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2015.  Tematem przewodnim  było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród  zaprezentowanych dań  znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i  purpurową marchwią,  smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz  klasyczna Casserole z  sarny.
Mikser Kulinarny stanowił również okazję  do spotkania z  ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji  Chef Hunters,  która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w  branży  gastronomicznej.
,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt   wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery   zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program   płatnych staży w MAKRO i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest   edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi   szefami kuchni.


MAKRO Cash & Carry (press box) 
        
	      		      
		            
                    
                
